Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας κατά της Διαφθοράς από τη Διεθνή Διαφάνεια Κύπρος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία ειδικής υπηρεσίας με σκοπό να παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. Στόχος είναι να καταγραφούν και ταυτόχρονα να καταπολεμηθούν η διαφθορά στη ρίζα της με τη συμμετοχή και βοήθεια των πολιτών.
Στην Υπηρεσία θα μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει περαιτέρω βοήθεια και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του.
Η εθελοντική ομάδα νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας-Κύπρος μέσα από την επεξεργασία των καταγγελιών θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα ευάλωτα σημεία όπου ευδοκιμούν φαινόμενα διαφθοράς, να διατυπώνει και να προωθεί προτάσεις για τη βελτίωση των θεσμών σε εθνικό επίπεδο.
Η υπηρεσία αποτελεί μέρος ευρωπαϊκής δράσης που υλοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια. Απευθύνεται σε όλους: άτομα ή οργανισμούς που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς ή οικονομικού εγκλήματος και επιθυμούν να το καταγγείλουν και να αναλάβουν δράση για να βάλουν ένα τέλος στη διαφθορά πριν κάποιος άλλος γίνει το επόμενο θύμα της.
Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της στα μέσα του 2014.