Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ BUSINESS INTEGRITY FORUM

Η Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος (ΔΔ-Κ) καλεί όλες τις εταιρείες να δράσουν κατά της διαφθοράς

 

Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2016 – Ανάμεσα στους σκοπούς της ΔΔ-Κ βρίσκεται η ευαισθητοποίηση για προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στον τομέα των επιχειρήσεων μέσω του Business Integrity Forum (BIF).

 

To BIF είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες και αποτελεί μέρος του Οργανισμού ΔΔ-Κ.  To δίκτυο συνεργάζεται με τα μέλη του ώστε να εφαρμόζονται τα υψηλότερα πρότυπα και να επιτυγχάνεται ψηλά επίπεδα ακεραιότητας και εταιρικής διακυβέρνησης στις επιχειρήσεις .

 

Μέσω του BIF, οι εταιρείες-μέλη ενημερώνονται για την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών καταπολέμησης της διαφθοράς με βάση πρότυπα ηθικής και ακεραιότητας και έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για στρατηγικές μείωσης της διαφθοράς προώθησης της εταιρικής διαφάνειας.  Επιπρόσθετα, τα μέλη συμμετέχουν στο διεθνή διάλογο για τη διαφθορά και τους δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουν για την παρούσα ανάπτυξη της εταιρείας τους καθώς και για θέματα στον επιχειρηματικό τομέα που δραστηριοποιούνται με την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

 

Στο BIF της ΔΔ-Κ, συμμετέχουν τρεις από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους, Deloitte (Κύπρος), PwC (Κύπρος), και EY (Κύπρος) όπως επίσης και ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός του τόπου, η Τράπεζα Κύπρου.

 

Στα πλαίσια της συνεργασία της ΔΔ-Κ με τα μέλη του BIF, η ΔΔ-Κ διοργανώνει στις 13 Απριλίου 2016 σεμινάριο με θέμα την Εταιρική Ακεραιότητα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του BIF.  Το σεμινάριο με τίτλο “Integrity Workshop”, θα πραγματοποιηθεί η ώρα 12:30 και φιλοξενείται στα γραφεία του οίκου Deloitte στη Λευκωσία. Ομιλητές θα είναι: Καθηγήτρια Μαριάννα Φωτάκη (Πανεπιστήμιο Warwick, ΗΒ), Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας (Πανεπιστήμιο Κύπρου), Καθηγήτρια Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ ΔΔ-Κ) και Μάριος Σκανδάλης (Τράπεζα Κύπρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΔ-Κ).

Η ΔΔ-Κ παραμένει στη διάθεση οργανισμών που συμμερίζονται τέτοιους στόχους διαφάνειας και ακεραιότητας και τυχόν αιτήσεις για συμμετοχή στο BIF είναι ευπρόσδεκτες.

 

Η Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος είναι η μόνη οργάνωση στην Κύπρο που κυριαρχεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς.