«Κύπρος και Διαφθορά» 9 Δεκεμβρίου 2011 “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς”

corruption invitation_2011

Σκοπός

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά από πρόταση της «Διεθνούς Διαφάνειας», της μοναδικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθιέρωσε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την 9η Δεκεμβρίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς».

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιείται με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς» είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα τρέχοντα θέματα σε σχέση με τη διαφθορά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κατανόηση των συνεπειών που η διαφθορά έχει την σημερινή εποχή.

Εγγραφή

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Καθώς όμως οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες παρακαλούμε όπως εγγραφείτε έγκαιρα μέσω της ιστοσελίδας μας πατώντας εδώ.

Χώρος

Κτήριο Κεντρικής Τράπεζας Λευκωσία

 

Οργανωτές

Διαφάνεια Κύπρος

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

 

Συμμετέχοντες

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όπως λογιστές, νομικούς, ερευνητές, δημοσιογράφους κλπ όσο και στη κοινή γνώμη γενικότερα.

 

Επίσημη γλώσσα

Όλες οι παρουσιάσεις και συζητήσεις θα παρουσιαστούν στα Ελληνικά εκτός και αν αναφέρεται διαφορετικά.

 

Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Για όσους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες επιθυμούν θα εκδοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής το οποίο μπορούν να παραλάβουν από τη γραμματεία μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

 

Πρόγραμμα

17.30 – 18:00 Εγγραφές

 

18.00 – 18:30 Anti corruption measures in the USA*

Susan Delja, Economic and Commercial Officer, U.S. Embassy Cyprus, U.S. Department of State

 

18:30 – 19:00 Μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Διαφθοράς.

Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

 

19.00 – 19.30 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης έρευνας αντιλήψεων της κοινής γνώμης για τη διαφθορά στη Κύπρο.

Μαρία Κραμβιά Καπαρδή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής, ΤΕΠΑΚ. Πρόεδρος Διαφάνεια Κύπρος

 

19.30 – 20.00 Generation Z. Η γενιά της Διαφθοράς

 Νικόλας Νικολαΐδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας

 

20:00 – 20:30 Δεξίωση

 

*Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

 

Βιογραφικά σημειώματα Ομιλητών

Susan Delja

H Susan Delja εργάζεται ως επικεφαλής του Οικονομικού και Εμπορικού τομέα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία από τον Αύγουστο του 2012. Έχει ενταχθεί στη διπλωματική υπηρεσία το 2000 και έχει υπηρετήσει σε διπλωματικές αποστολές στο Ελ Σαλβαδόρ, Ουγγαρία και Σερβία καθώς και στην εκτελεστική γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών. Πριν από την ένταξη της στο διπλωματικό σώμα η Susan εργάστηκε στο υπεύθυνο γραφείο για την εθνική πολιτική ελέγχου φαρμάκων του Λευκού Οίκου. Επίσης, έχει εργαστεί ως δασκάλα Αγγλικών στο Amity Foundation στην επαρχία Jiangsu της Κίνας. Κατέχει τίτλο M.A. στην Επίλυση Διαφορών από το  University of Denver το 1999. Η Susan μιλά Ισπανικά, Ουγγρικά και Σερβικά.

Τάσος Γεωργίου

Κατέχει πτυχίο στην Πολιτική Μηχανική, Μεταπτυχιακό Πτυχίο στην Πολιτική Μηχανική και Μεταπτυχιακό Πτυχίο στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Ώστιν στο Τέξας στις ΗΠΑ. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Πτυχίο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ (Leicester) και Μεταπτυχιακό Πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές (European Politics) από το Πανεπιστήμιο του Λιντς (Leeds) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 1990 έως το 1991 εργάστηκε ως Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός με την Αμερικάνικη εταιρεία AMCA International για την κατασκευή της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λευκωσία. Το Φεβρουάριο του 1991 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και ήταν υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις της Βουλής. Το Νοέμβριο του 2002 διορίστηκε στη θέση του υποδιευθυντή της νεοσύστατης τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το Σεπτέμβριο του 2005 διορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη θέση του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή

Η Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής και  Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι πρόεδρος του ΔΣ της οργάνωσης «Διαφάνεια Κύπρος» και επίσης προεδρεύει της επιτροπής Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Πρόσφατα έχει συγγράψει και εκδώσει μαζί με τον Χρίστο Τσολάκη το βιβλίο «Οικονομικά Εγκλήματα στις Επιχειρήσεις: Πρόληψη, Διερεύνηση και Αποτροπή”.

Νικόλας Χ. Νικολαΐδης

Ο Νικόλας Χ. Νικολαΐδης έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια στον τουριστικό όμιλο ΛΟΥΗΣ στη θέση του Διευθυντή Συνεδρίων και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης διαδικτυακών εργασιών. Έχει διευθύνει και οργανώσει για παγκόσμιες και τοπικές επιστημονικές εταιρείες και φορείς σημαντικό αριθμό συνεδρίων στη Κύπρο και διεθνώς. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ Strategic Management and Leadership) από το στο Kingston London University και έχει ερευνήσει σε βάθος  το θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Αποτελεσματική Ηγεσία στην Κύπρο». Μέσα από την συνεργασία που έχει σαν ειδικός επιστήμονας και ερευνητής με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει επίσης μελετήσει μεταξύ άλλων το θέμα των γενεών σε σχέση με τις αξίες στην εργασία στον Κυπριακό χώρο και το θέμα της σύγχρονης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σήμερα, εργάζεται και προσφέρει από την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή στον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) ο οποίος είναι η μεγαλύτερη μη πολιτική οργάνωση νεολαίας στη Κύπρο με περισσότερα από 8000 μέλη
σε 110 Κέντρα Νεότητας.  Ο Νικόλας έχει διδάξει σε πληθώρα σεμιναρίων και εργαστηρίων θεματολογία που σχετίζεται με την ηγεσία, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη σύγχρονη γλώσσα του σώματος σε
στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Είναι μέλος στο ΔΣ της «Διαφάνεια Κύπρος»