Ο Φειδίας Πηλείδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΚ στη θέση του προέδρου του ΚΕΒΕ

Η Διαφάνεια Κύπρος συγχαίρει τον Φειδία Πηλείδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος έχει εκλεγεί στη θέση του προέδρου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο καλείται να επιτελέσει.

Ο Φειδίας Πηλείδης είναι Chartered Accountant, μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με τους Coopers & Lybrand στο Λονδίνο το 1974. Το 1979 δραστηριοποιήθηκε στο γραφείο της Κύπρου και το 1983 έγινε συνέταιρος. Διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις Διεθνών Δραστηριοτήτων της PwC στην Κύπρο και το 2002 εξελέγη Διευθύνων Συνέταιρος του οργανισμού. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου όπου διετέλεσε και Πρόεδρος για δύο χρόνια – μέχρι τον Ιούνιο 2001 ενώ τo 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Τα τελευταία επτά χρόνια είναι Πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Ο Φειδίας Πηλείδης έχει πρόσφατα διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος της πενταμελούς Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας που συστάθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και έχει προβάλει την Κύπρο ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο σε πολλά σεμινάρια στο εξωτερικό. Η κοινωνική του προσφορά σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό και φιλανθρωπικό επίπεδο είναι συνεχής μέσω των διαφόρων συνδέσμων των οποίων είναι ενεργό μέλος.