Συνάντηση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος με τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. 

Στις 22 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις στη Λευκωσία μεταξύ της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος με τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από πρόσκληση των δύο κομμάτων προς την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος με σκοπό να ενημερωθούν για το έργο της οργάνωσης και ειδικότερα την υπηρεσία που λειτούργησε πρόσφατα «Απαιτώ Διαφάνεια».

Στην πρώτη συνάντηση με τη Συμμαχία Πολιτών ο πρόεδρος του Κόμματος Γιώργος Λιλλίκας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τα επίπεδα διαφθοράς τα οποία διαφαίνονται τόσο μέσα από τις έρευνες όσο και τα μυνήματα της κοινωνίας και εξήρε το έργο που έχει κάνει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος προς την κατεύθυνση της πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας. Επίσης, ενημέρωσε εμπεριστατωμένα τους εκπροσώπους της οργάνωσης για τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών στα θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και το πόθεν έσχες.

Η πρόεδρος της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος Μαρία Κραμβιά Καπαρδή, ανέφερε τα νέα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σε σχέση με το θέμα και ευχαρίστησε την Συμμαχία Πολιτών για τις προτάσεις οι οποίες όπως είπε συμβάλουν στη γενικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς στη Κύπρο. Ο εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης Νικόλας Νικολαΐδης ανέφερε πως η διαφθορά πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της και είναι σημαντικό πως τα πολιτικά κόμματα έχουν τη θέληση να συμβάλουν σε αυτό.

Στην δεύτερη συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στο έργο που και η ίδια η βουλή μέσα από την λειτουργία της θα πρέπει να διαδραματίσει με γνώμονα την διαφάνεια και την λογοδοσία των πολιτικών. Επίσης τόνισε την ανάγκη να υποστηριχτεί η ανεξαρτησία και ακεραιότητα της ίδιας της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος ώστε εποικοδομητικά να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο της.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης ενημέρωσαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Λόμπυ» το οποίο δρομολογείται από την οργάνωση και θα έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους πολιτειακούς αξιωματούχους να δείξουν και έμπρακτα την υποστήριξη και συμμετοχή τους στη διαφάνεια.