Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά της Διαφθοράς 2019

“Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες γνώσεις ή ακόμα και ικανότητες, παρά μόνο τόλμη και ήθος!” (Μάριος Σκανδάλης)

 

Την μεγαλύτερη εκδήλωση κατά της διαφθοράς διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Cyprus Integrity Forum.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Πασχάλη Πασχαλίδη του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και συντονιστής της ήταν ο δημοσιογράφος Νικήτας Κυριάκου.

Για πρώτη φορά, Αρχηγοί Κοινοβουλευτικών Κομμάτων απάντησαν στο κοινό για θέματα που αφορούν κάθε πολίτη, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Αρχηγού Αστυνομίας και Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του CIF Μάριος Σκανδάλης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Μετά των χαιρετισμών ακολούθησε συζήτηση σε πάνελ με τους οκτώ Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων (Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Ελένη Θεοχάρους, Γιώργος Περδίκης, Χρίστος Χρίστου), ενώ το κοινό απεύθυνε ερωτήσεις προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε σχέση με τα θέματα διαφθοράς.

 

Ευχαριστήσουμε τους Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Πολιτικών Κομμάτων, τον κύριο Γενικό Εισαγγελέα, τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον κ. Αρχηγό Αστυνομίας και τον κ. Γενικό Ελεγκτή για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να συμμετάσχουν στη σημερινή εκδήλωση.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Τράπεζα για τη φιλοξενία, τον Οργανισμό Reaction και την ΙΜΗ για τη σημαντική τους στήριξη, το Vouli.tv για τη ζωντανή μετάδοση και την Αστυνομία Κύπρου για τα μέτρα αστυνόμευσης που έχει λάβει. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ για την δημοσιογραφική κάλυψη και όλους όσοι ήταν μαζί μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.